Bikini sezonuna kıştan hazırlık

Bikini sezonuna kıştan hazırlık

Göğüslerin küçük olması bayanları özelliklede genç kızların özgüvenlerini olumsuz yönde etkiler. İstedikleri bikini mayo ve kıyafetleri giyemezler, dekolte kıyafetler problem olur. 

Kendilerini daha çekici ve daha güzel hissetmek isteyen kadınlar, göğüsleri istedikleri büyüklüğe ve şekle kavuştuğu zaman kendilerine olan güvenlerinin arttığını, sosyal yaşantılarının daha iyi olduğunu, partnerleriyle daha mutlu olduklarını, istedikleri bikini ve kıyafetleri giyerek daha konforlu bir yaşama kavuştuklarını ifade etmektedir. Ameliyat kararını alan kadınların, kararlarından emin olmaları ve ameliyatın kendilerine ne sağlayacağı konusunda hekimleriyle detaylı bir şekilde görüşmeleri gerekmektedir.       

Kimlere göğüs büyütme ameliyatı yapılabilir?

Meme cerrahisinde şayet tıbbi bir zorunluluk yoksa meme gelişiminin tamamlanma sürecine izin vermek ve 18 yaşı beklemek en uygun olandır. 

Ameliyat sonrasındaki hemen erken dönemde hamilelik planı olanlarda, halen emzirmekte olanlarda, aşırı kilo oynamaları olan bireylerde estetik meme cerrahisi uygulamalarını gerçekleştirmek uygun olmaz. Elde edilecek sonuçların daha uzun vadeli olması amacıyla kişinin kilosunun stabil olması ve hamilelik ve emzirme sonrasında en az 6-9 aylık bir periyod beklenerek memenin son şeklini alması ve hamileliğe bağlı değişikliklerin normale dönmesi beklenilmelidir. 

Göğüslerimizi dilediğimiz kadar büyütebilir miyiz?

İdeal meme büyüklüğü, varlığını hissettirecek kadar büyük, fakat elbiseden taşmayacak şekilde ve doğal görünümlü olmalıdır. Seçilen protezin büyüklüğüne hastanın genel vücut yapısı, boyu ve kilosuna bakılarak karar verilmelidir. Meme dokusu az olan bir hastanın büyük bir protez seçmesi, doğal olmayan bir görünüme yol açmaktadır. Protezi seçerken mümkün olduğu kadar doğal kalmaya dikkat edilmelidir. Bakıldığında ve dokunulduğunda protez olduğunun anlaşılmaması ana hedeflerden biri olmalıdır. En uygun büyüklükteki protezi seçmek için hekim birtakım ölçümler yapar ve vücudunuzun genel şekline göre ideal bir büyüklük aralığı belirler. Sizde bu aralıktaki protezler arasında seçim yapabilirsiniz.

Bu nedenle izlenecek en iyi yol, hekimin önereceği büyüklük sınırlarının altına inmemeye ve üstüne çıkmamaya çalışmaktır

Silikon protezlerde boyutlar ve protezin şekli hacimden daha önemlidir.Üzerinizde yapılacak ölçümler bu nedenle seçimde ana parametredir.

Silikon protezin şekli hastanın ölçüleri, var olan meme dokusu miktarı ve şekli, hastanın beklentileri ve yerleştirilecek plana göre plastik cerrah tarafından seçilir. Yuvarlak ve damla şeklinde olan protezler arasında kalite farkı yoktur. Uygun seçilen hastalarda gerek damla gerekse yuvarlak protezler doğal sonuçlar vermektedir.

Meme implantını kas altına mı koymak gerekir?

Silikon protez meme altı, kas altı, kasın zarının altı ve ikili plan olmak üzere değişik seviyelere yerleştirilebilir. Bu karar sizin meme dokusu miktarınıza bağlı olarak plastik cerrahınız tarafından verilecek bir karardır. Uygun seçilen hastalarda her yöntem doğal sonuçlar vermektedir.

Meme implantlarında hamilelik ve emzirme

Hamilelik nedeniyle silikon protezlerin çıkartılmasına gerek yoktur.

Protezlerin anne sütünü engellemediği tespit edildiği için protezli kadınlar da normal bir hamilelik ve emzirme dönemi geçirebilir. 

Ameliyat öncesinde bebeğini emzirdiği bilinen hastalar ameliyat sonrasında da bebeklerini emzirebilir. Ameliyat öncesinde bebeğini emziremediği bilinen hastalar ameliyat sonrasında da bebeklerini emziremez. Yani protezlerin bebek emzirmeyle doğrudan bir ilişkisi saptanmamıştır. Silikon protezi olup emzirme gerçekleştiren pek çok hasta mevcuttur.

Meme implantlarında radyolojik incelemeler

Her ameliyat olmamış göğüsde olduğu gibi silikon protez takılan kadınlarda da rutin meme muayenesi ve radyolojik incelemeleri yapılmalıdır. Silikon protez gerek mamografi gerekse ultrasonografi yapılmasına engel olmaz. Şüpheli lezyon varlığında MR ile ileri incelemeler de yapılabilir.

Meme implantlarının ömrü ne kadar?

Günümüzde kullanılan kaliteli protezler çok uzun yıllar hatta ömür boyu kalabilirler. Protezlerin değişik nedenlerle deforme olması ve protezin değiştirilme ihtiyacı sık görülen bir sorun değildir. Çok uzun vade kullanılması planlanan bu ameliyatın sonucunun bu nedenle doğal sınırlar içinde olması gerekliliğinin önemi bir kez daha ortaya çıkar.

Silikon protezler kansere neden olur mu?

Geçtiğimiz yıllarda dünya çapında yapılan tartışmalar ve yayınlarda, göğüslerine silikon protez yerleştirilen kadınların göğüs kanserine yakalanma sıklıklarında bir fark olmadığı ortaya konulmuştur.

Meme implantları patlar mı?

Günümüzde kullanılan jel protezlerin patlama olasılığı yoktur. İçinde yapışkan molekülü olanlarda ise bıçakla kesilse dahi sızdırma olmamaktadır. Ancak protezlerinde değişik kalite olanları mevcuttur; mutlaka size takılan protezin markasını ve modelini biliniz.

Meme protezi takılınca memelerde sarkma olmaz mı?

Silikon protez takılan memelerde bir miktar dikleşme meydana gelir. Ancak yıllar içinde meydana gelecek deformasyonlar silikon protez yerleştirilen göğüslerde de oluşacaktır. Bu nedenle ilerleyen yıllarda bu bireylerde de mastopeksi denilen meme dikleştirme operasyonuna ihtiyaç duyulabilir. Bu ihtiyaç silikon protez yerleştirilmiş göğüslerde genellikle daha az olmaktadır.

Sonuçta olarak göğüs büyütme ameliyatı ile daha dolgun, daha iri, estetik olarak daha güzel görünümlü göğüsleriniz olur, kıyafet ve bikini probleminiz ortadan kalkar. Böylece  görünüşünüz daha güzel hale gelir, kendinizi daha iyi hissedersiniz ve özgüveniniz artar.

 

 

 

 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Zühtü Demir

Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 01 Ocak 1964 tarihinde Antalya - Elmalı'da doğmuştur. Lise öğrenimini Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasını ise 1996 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Onep Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde mesleki çalışmalarına başlamış olan Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 2001-2002 yılları arasında, bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri New York'ta, sırasıyla Mount Sinai Medical Center, New York University School of Medicine ve Montefiore Medical Center Albert Einstein Collage of Medicine Plastic Surgery Departman'larında çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Estetik Plastistik ve Rekonstrüktif Cerrahi ...

Etiketler
Meme silikonu
Doç. Dr. Zühtü Demir
Doç. Dr. Zühtü Demir
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube