Balon, stent tedavisi

Balon, stent tedavisi

 

Kalp damarlarında tıkanıklık oluştuğunda ve tedavi kararı alındığında bu tedavi yöntemlerini uyguluyoruz. Sadece balon ya da sadece stent tedavisi tek başına yapılabilir. Bununla beraber genellikle balon ve stent tedavisini birlikte uyguluyoruz. Yani birbirlerini tamamlayıcı tedavi yöntemleri olarak uygulanmaktadır. Her iki işlemde aynı şekilde yapılmaktadır. Kalpte tıkalı olan damar, öncelikle bir klavuz tel yardımıyla geçilmektedir. Takiben balon tıkalı bölgeye getirilip operatör tarafından uygun görülen basınçlarda şişirilerek tıkanıklık azaltılmaya çalışılmaktadır. Bazen tamamen açılma sağlanıp işlem sonuçlandırılır. Bununla beraber çoğu zaman balon tedavisi yeterli sonuç vermez ve operatör balonu çıkarıp stent tedavisini uygulamaya karar verir. Aynı kılavuz tel üzerinden yine operatör tarafından uygun bulunan büyüklükteki stent tıkalı olan bölgeye getirilp yerleştirilerek tıkanıklık tamamen açılır. İşlem başarı ile sonuçlandığı görüldüğünde stent vücutta kalır. Diğer malzemeler olan kateter ve kılavuz tel vücuttan çıkarılır ve işlem sonuçlandırılır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk

Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK,  20 Temmuz 1972 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1997 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapmış ve 2003 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2003-2004 yılları arası TEM Hospital'de, 2004-2005 yılları arasında Medicine Hospital'de, 2005-2008 yılları arası Özel Hospitalium Hastanesi'nde, 2008-2017 yılları arası Özel Yüzyıl Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK, 2017 ylından beri Academic Hospital'de hastalarına hizmet vermektedir.

Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK, Türk Kardiyoloji Derneği üyesi olup evli ve bir çocuk babasıdır.

Etiketler
Balon tedavisi
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube