Bacak estetiğinde dolgu uygulaması

Bacak estetiğinde dolgu uygulaması

Hyaluronik asit jel olarak bilinen dolgular özellikle yüzdeki kırışıkların tedavisinde doğru kullanıldığı zaman etkinliği kanıtlanmıştır. Bu jellerin deri içine yapıldığı zaman uzun süre kalabildiği, deri altına yapıldğı zaman ise hızla kaybolduğu görülmüştür. Hayvansal olmayan, laboratuvar ortamında elde edilen ve vücut tarafından atılan bu maddenin partikül yapısı üzerinde yapılan bazı değişiklikler ile yağ dokusu içerisinde bile uzun süre kalması sağlanmıştır.

Derin dolgu olarak bilinen bu yeni kuşak dolguların hacim sağlamada önemli etkileri vardır. Vücutta hacim gerektiren yerlerden birisi de bacaklardır. İnce bacakların kalınlaştırılması ya da çarpık bacakların düzeltilmesi bu derin dolgularla mümkün olabiliyor. Bacak estetiğinde dolgu kullanmanın önemli avantajları vardır. İşlem kolaylığı ve pratikliği bunun başında gelir. Geçici bir işlem olması büyük miktarlarda kullanıldığı zaman ki maaliyet ve nadir de görülse alerjik reaksiyon gibi eksileri vardır. Yöntem bazen kaçınılmaz bir şekilde tek seçenektir. Çok zayıf birinde bacak kalınlaştırmak ya da bir eğriliği düzeltmek gerektiği zaman gibi. Derin bacak dolguları başka yöntemlerle birlikte kullanılabilir.

Yağ hücre enjeksiyonunda yağın az geldiği durumlarda ya da baldır silikonu ile yeterince kalınlaştırılamayan bacaklarda yardımcı yöntem olarak denenebilir. İşlem lokal anestezi altında yapılabilir. Dolguyu vermek için ucu künt ince kanüller tercih edilir. İşlemden bir gün sonra kişi (hassas kişiler dışında ) işine başlayabilir. İlk yapıldığı gün bacak bandajı yararlı olur. İşlem tekrarlanabilen bir işlemdir. Kişi daha kalın bir bacak yapısı istediği zaman üstüne ilave yapılabilir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ahmet Karacalar

Etiketler
Kırışıklık
Prof. Dr. Ahmet Karacalar
Prof. Dr. Ahmet Karacalar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube