Baby face (mezo toksin) uygulaması

Baby face (mezo toksin) uygulaması

MezoBotoxklasik Toksin tekniklerinden farklı olarak uygulanan bir işlemdir ve son zamanlarda giderek daha fazla ön plana çıkmaktadır. Ünlü ve Sanatçı Toksini  adıyla da bilinen bu yöntemde botulinum toksin maddesi doğrudan kas yapısının içine değil, derinin alt katmanlarına enjekte edilmektedir. Yüz, boyun ve dekolte bölgelerine uygulanabilmesinin yanı sıra bacak ve kol içlerine ve diğer tedavisi zor benzer vücut bölgelerine konforlu bir şekilde uygulanmaktadır. Yanaklar, çene, boyun, şakak gibi bölgelerde ince kırışıklık ve çizgilerin giderilmesinde ve genişlemiş gözeneklerin kapatılmasında estetik açıdan çok etkilidir.

Minimal Botox olarak da nitelendirilen, işlem oyuncu Toksini olarak da bilinmektedir. Toksin  sonrasında ilk 24 saat önemlidir. Hamam ve sauna tarzında aşırı sıcak ortamlara girilmemesi, ilk gün banyo yapılmaması gereklidir. Yüz masajı veya uygulama bölgelerine baskı- basınç yapacak etkilerden kaçınılmalıdır.

MezoToksin uygulamasında kasa herhangi bir işlem uygulanmadığı için doğallık ve mimik kaybı yaşama durumu ortadan kalkmaktadır. Bu teknik sayesinde hastanın vücudunda gerekli görülen ve form kaybı yaşayan her bölgeye Toksin uygulanması mümkün kılınmaktadır. Derinin alt tabakalarına enjekte edilen Toksin içeriği, özellikle boyun, yüz ve dekolte bölgelerinde muhteşem ve doğal sonuçlar vadetmektedir. Ayrıca çene, şakak, yanaklar ve alın bölgesinde uygulanmasının yanı sıra bacak iç bölgeleri ve kol altlarında görülen çizgi, sarkma ve kırışıklıkların giderilmesi için de kullanılabilmektedir. Bu teknik yardımıyla kaşlar şekillendirilebilir, çenedeki çukur ve düzensiz görünümler ortadan kaldırılabilir, dudak çevresindeki çizgiler ve boyun sarkmaları tedavi edilebilmektedir.

Hızlı, kolay ve güvenli bir yöntemdir. Cerrahi müdahale gerektirmeyen ve enjekte ile yapılan, konfor içerikli bir tekniktir. Ortalama 10- 15 dakika içerisinde tamamlanır ve hiç iz olmadan kişi sosyal yaşamına devam edebilir.

Mezo Botox 18 yaşını geçmiş ve genel sağlık durumu uygun olan her bireye uygulanabilir. Özellikle boyun ve dekolte bölgesinde etkisini gösteren ve form kayıplarını en aza indiren MezoToksin tekniği ciltteki gözenekleri daraltarak cildin kalitesini oldukça artırmaktadır. Sadece tek bir uygulama ile cildi besleyip kalitesini artıran, çizgi, kırışıklık ve gözeneklerin giderilmesini sağlayan, hem de bütün bunları yüz mimiklerini etkilemeyerek, abartılı görünümlere yol açmayarak gerçekleştirebilen bu teknik son dönemlerde yoğun ilgi görmektedir.

Bu makale 29 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Botoks uygulaması
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube