Awt lazer ile zayıflama ve sellülit tedavisi

Awt lazer ile zayıflama ve sellülit tedavisi

Awt, akustik dalga terapisidir. Zayıflamadaki temel etki mekanizması akustik ses dalgalarıdır. Bu ses dalgaları deri altındaki dirençli sıkışmış kümelenmiş yağ dokularını hedef alır ve bu hareketsiz yağ kümelerini parçalar. Bu teknikte yağlar liposuction işlemindeki gibi birden bire deri altından alınmadığı için deride sarkma meydana gelmez. Aksine awt etkisi ile kollajen ve elastin liflerinin oluşturduğu ağ desteklenir ve işlem sonrasında belirgin sıkılaşma elde edilir. Zayıflarken korkulan sarkarmıyım acaba sorusu awt için geçerli değil; aksine diyet yapmış zayıflamış hastalarda sadece sıkılşma için bile awt uygulanır.  Yani awt aynı zamanda bir sıkılaşma tedavisidir. Zayıflatırken aynı zamanda deriyi sıkılaştıran dirileştiren gençleştiren çok güvenli bir tedavi yöntemidir. 

BÖLGESEL ZAYIFLAMA VE SELLÜLİT TEDAVİSİ İÇİN NEDEN AWT?

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi için  günümüzde çok sayıda tedavi yöntemi var. Aslında hepsinin mutlaka faydaları vardır.   Biz neden AWT tercih ettik?  AWT , sonuç alınması için gerekli olan  deri, deri altı doku ve kas tabakasına kadar etki ederek tam kat aktivasyon sağlar. 

İnatçı hareketsiz yağ dokuları üzerinde çok etkili ve esas tercih etme sebebimiz zayıflatırken sıkılaştırması ; hatta tek başına sıkılaşma tedavisinde kullanılabilmesidir. 

AWT Lazer Güçlü Ses Dalgaları kas dokusuna kadar ulaştığı için Popo Dikleştirme ve Sarkmış Gıdı Tedavisinde de başarı ile kullanmaktayız.

AWT KULLANIM ALANLARI NELERDİR

1) Bölgesel incelme

2) Selülit tedavisi

3) Bölgesel sıkılaştırma

4) Liposuction sonrası oluşan bölgesel yağlanma girintiliş çıkıntıların düzeltilmesi

5) Popo Dikleştirme

6)Gıdı Tedavisi

AWT İLE BÖLGESEL ZAYIFLAMA VE SELLÜLİT TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANIR

Bölgesel incelme yada bölgesel sıkılaşma  tedavisinde kullanılan AWT uygulamasında  herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Erken yaş gruplarında genellikle selülit ve bölgesel incelmede kullanılırken, ileri yaş gruplarında deride meydana gelen sarkmaların tedavisinde kullanılmaktadır

AWT UYGULAMASI ÖZELLİKLE HANGİ BÖLGELERE YAPILIR ?

-AWT ile bölgesel incelme tedavisi,  karın, kol, bacak, basen ve sırt gibi lokal yağlanmanın görüldüğü tüm vücut kısımlarına uygulanır.

-Özellikle boyun altı- Gıdı bölgesi tedavisnde çok etkilidir. Bu bölgedeki yağlanmayı azaltırken çok belirgin şekilde sarkmayı düzelterek sıkılşma sağlar. 

– Selülit tedavisinde, selülitin en sık izlendiği kalça,bacak içi ve dışı,kollar ve sellülitin görüldüğü tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. 

-Popo Dikleştirmede de oldukça başarılı sonuçlar almaktayız. 

AWT İLE ZAYIFLAMA VE SELLÜLİT TEDAVİSİNİN ETKİSİ NEZAMAN ORTAYA ÇIKAR ?

AWT ile yapılan klinik çalışmalar neticesinde  uygulamaların ardından bölgesel incelmenin istendiği uygulama bölgesinde yağ doku kaybı, cilt elastikiyetinde  artma bildirilmiştir. Selülit tedavisinde dermis ve epidermisteki düzensizliklerde, Ultrasonografik  görüntülemelerle yapılan takiplerde 6 haftalık tedavi sonrası yeni kollajen oluşumuna bağlı iyileşmeler tespit edilmiştir.

AWT İLE ZAYIFLAMA VE SELLÜLİT TEDAVİ SÜRESİ NEKADARDIR?

AWT ile bölgesel zayıflama ve  selülit tedavisi kişiye göre değişmekle birlikte; genellikle haftada 2 seans olmak üzere  4-5 hafta süresince toplam 8-10 seans olarak düzenlenmelidir. Öğlen arası uygulaması olarak nitelendirebileceğimiz bu tedavide seanslar ortalama 30 dakika sürer.

AWT TEDAVİSİNİN BAŞARISINI VE KALICI ETKİSİNİ NASIL ARTIRABİLİRİZ

Haftada en az 3 kez ortalama 30-45 dakika yürümek tedavi etkinliğini %100 artırır. AWT ile sağlanan zayıflama ve sellülit tedavisi elbette diyetlede desteklenmelidir. Proteinden zengin karbonhidrattan fakir  bir diyet sonuçların kalıcılığını artıracaktır. Uygulama süresince günde 2-3 litre su içilmesi, düzenli uyku, sigara ve alkol tüketiminin azaltılması da da AWT ile sağlanan  etkilerin kalıcı olmasını sağlayacaktır.

 

Bu makale 6 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ayfer Aydın

Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1998 - 2002 yılları arasında İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

Uzmanlık eğitimi sonrasında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Özel Transmed Kliniği'nde, Memorial Hastanesi'nde ve Amerikan Hastanesi'nde hasta kabulü yapmış olan Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, bir çok eğitim ve kurs programını başarıyla tamamlamıştır.

Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. 

Etiketler
Awt tedavisi
Uzm. Dr. Ayfer Aydın
Uzm. Dr. Ayfer Aydın
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube