Ameliyatsız yöntemler ileri yaş kalp kapağı hastalarına umut oluyor

Ameliyatsız yöntemler ileri yaş kalp kapağı hastalarına umut oluyor

Ameliyatsız yöntemler ileri yaş kalp kapağı hastalarına umut oluyor

Cerrahinin riskli olduğu ileri yaş kalp kapağı hastaları için ameliyatsız yöntemler umut oluyor. Nefes almakta zorlanan, bir odadan diğer odaya dahi geçemeyen hastalara uygulanabilen mitraclip yöntemi uzun vadede kalbin bozulmasını önleyebilecek çok önemli bir yaklaşım özelliğini taşıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kalp kapak hastalıklarının tedavisinde ameliyatsız yöntemlerin tercih edildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Ateş, "Ameliyatsız yöntemler, özellikle nefes almakta zorlanan hastaların nefesinin düzelmesini sağladığı gibi hareketlerinin de rahatlamasına yardımcı olur. Yöntem ayrıca uzun vadede kalbin bozulmasını önleyebilecek çok önemli bir yaklaşım haline geldi" dedi.
İleri yaştaki hastalarda cerrahi müdahalenin riskli olabileceğini aktaran Ateş, "Mitral kapaktaki problemler yaş grubu yüksek hastalarda görülür ve bu durumda hastalara cerrahi müdahale yapılması risk taşımaktadır. Evde odadan odaya geçemeyen hastalar düşünün; yani kalp yetmezliği ve kalp kapaklarında sorun var ancak ameliyat olması mümkün değil… Bu gibi cerrahi olarak reddedilmiş hastalara MİTRACLİP yöntemi ile müdahale edebiliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Bu makale 17 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. İsmail Ateş

 

Doç. Dr. İsmail Ateş, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.

 

 

Etiketler
Kalp kapakçıkları
Doç. Dr. İsmail Ateş
Doç. Dr. İsmail Ateş
Antalya - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube