Ameliyatsız cilt germe yöntemi

Ameliyatsız cilt germe yöntemi

Ameliyatsız cilt germe işlemi radyofrekans yöntemi ile yapılır. Radyo dalgaları kullanılarak yapılan bir tedavi yöntemidir.

Radyo dalgaları vücuttaki su molekülleri ile iyonlarını harekete geçirir. Bu hareketlenmeye bağlı olarak enerji açığa çıkar ve bölge ısınmış olur. Amaç tedavi edilen bölgenin ısısını 40-43 dereceye kadar çıkartmaktır. Bu noktaya gelindiğinde cilt altı bölge ısısı 50-55 dereceye ulaşmış demektir. Radyofrekans teknolojisinin seçici ısıtıcı etkisi, cilt altı yağı tabakasına kontrollü ısı gönderir. Cilde sinirlere ve kan damarlarına zarar vermeden kolajenin üretildiği derin cilt altı ve yağ dokusuna etki eder. Isınan kollajen liflerinin oyu kısalır ve buna bağlı dokular sıkılaşır. Isının etkisiyle kollajen üreten fibroblast hücreleri uyarılarak taze kollajen üretimi yapılır. Radyofrekans uygulamasıyla hücre metabolizması hızlanır ve bölgedeki kan dolaşımı artmış olur. Yağ hücreleri parçalanıp, tedavisi istenen bölgedeki dalgalı görünüm hafifler. Böylece yağ hacminde azalma elde edilir.

Radyo frekansı tedavisi öncesinde ve sonrasında masaj yapılmalı, bol su içilmeli, spor ve diyet yapılmalıdır. Bunların yapılması şart değildir ancak bu gibi yöntem ve davranışlar da tedavinin başarısını ve daha uzun süreli etki yapmasını desteklerler.

Radyofrekans tedavisi ile yüz sarkmaları ve kırışıklıklar engellenebilir. Ameliyatsız cilt germe uygulaması yapılabilir. Kollardaki gevşemeler ve çene altı bölgesinin toparlanması sağlanabilir. Bölgesel incelme işlemleri yapılabilir. Selülit tedavisi ve liposuction sonrası oluşan düzensizliklerde uygulanabilir.

Radyofrekans tedavileri herhangi bir ışık enerjisinden faydalanmadan yağ dokularını ve kollajeni seçici olarak ısıttığı için bu tedavi her yaş ve her cilt tipine uygundur. Normal bir tedavi 8-10 seans sürer. Her seans yaklaşık yarım saattir. Bu süre tedavi edilen bölgeye bağlı olarak değişebilir. Hemen hemen ağrısız bir tedavi yöntemidir. Tedavi sırasında ısı hissi duyulabilir. Tedaviden sonra deride hafif kızarıklık ve sıcaklık oluşabilir. Bu durumlar yaklaşık 1-2 saat içerisinde yok olmaktadır. Tedavi sonuçları ilk seanstan itibaren görülmeye başlanır. Radyofrekans tedavisinden hemen sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.

Tedavi sonunda yüz cildinde gerilme ve sıkılaşma sağlanır. Vücut uygulamalarında özellikle kalça ve üst bacaklar gözle görünür bir şekilde gençleşir, gerilir ve basenler yukarı kalkar, kollardaki sarkmalar bel ve karın bölgesindeki gevşemeler toparlanır. Problemli bölgelerde pütürlü ve portakal kabuğu görünümünde ileri derecede iyileşme görülür. Sonuç olarak daha sıkı, düzgün bir cilt ile genel bir incelme ve toparlanma sağlanır. Radyofrekans uygulamaları her türlü cilt renginde uygulanabilir. Herhangi lekelenmeye yol açmaz. Güneşe karşı hassasiyeti arttırmaz.

Radyofrekans tedavisi hamile olanlara, kalp pili kullananlara, metal protez takanlara, kanser hastalarına, parkinson ve MS hastalığı olanlara uygulanmaz.

Radyofrekans fiyatı ortalama olarak liposuction yağ aldırma ameliyatı ile aynı fiyattadır. Liposuctiona göre daha ağrısız, acısız ve kansız bir tedavidir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berker Büyükgüral

Etiketler
Ameliyatsız cilt germe
Op. Dr. Berker Büyükgüral
Op. Dr. Berker Büyükgüral
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube