Ameliyatsız burun törpüleme

Ameliyatsız burun törpüleme

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ (TÖRPÜLEME, KALICI ASKILAMA)

Birçok kişi burun estetiği hakkında görüşme sırasında, operasyondan korktuğunu ve doğalda kalarak, burun şeklini çok değiştirmeden küçük değişiklikler istediğini, operasyona vakit ayıramadığını söyler. Eskiden bu isteklere cevap veremiyordum. 

Teknolojik gelişmelerle birlikte, burun estetiğinde de uygulayabildiğimiz birçok yenilik ortaya çıktı. Özellikle kalıcı askılama yöntemi (endolift), botox ve dolgu uygulamalarından burunda da faydalanmaya başladık. Artık burun şikayeti olanlarda çoğunlukla bu ameliyatsız yöntemler uygulanabiliyor. Yoğun yaşamımızda sosyal çevremizden uzaklaşmadan sonuca ulaşılabilmesi, bu yöntemleri daha çekici hale getiriyor. 

KALICI ASKILAMAYLA (ENDOLİFT) ve TÖRPÜLEME: 

Endolift; kıkırdak ve kemik yapısında değişiklik yapmadan lokal anestezi altında 30-40 dakika kadar süren bir işlemdir. Burun ucunda daralma, burun kanatlarının daraltılması, burun ucunun kaldırılması bu yöntemle kalıcı olarak sağlanabilmektedir. En beğenilen sonuçlardan biriside burnun küçülmesini sağlar.

Burun üstündeki kemeri çok büyük olan ve kemik yapısı yana doğru geniş olan kişilerde, bu bölgelerde kesin bir değişiklik isteniyorsa, klasik burun estetiği tercih edilebilir. 

Özel askılama ipleri, kesi yapmadan özel bir şekilde cilt altına yerleştirilmektedir. Çok yumuşak olan materyaller elle cilt altında hissedilemez. Müdahale sonrası burunda 2-3 günde geçecek bir şişlik olmaktadır. Bunun daha çabuk iyileşmesi için burun üstüne bu dönemde bant koyulur. 3 gün sonra bant çıkarıldıktan sonra kişi sosyal yaşamına tamamen dönebilmektedir. Burun içinde bir çalışma yapılmadığı için tampon konulmuyor ve kişinin nefes alma problemi olmuyor. İğnelerin giriş bölgesindeki kabuklanmalarda bu dönemde ortadan kalkıyor. 

Birçok kişide bu işlem sırasında, burun iç kısmından küçük bir kesiyle girilerek, törpüleme işlemini gerçekleştiriyoruz. Törpülemeyle burun üst kısmındaki rahatsızlık veren fazlalığın bir kısmını almış oluyoruz.

Bu yöntem, kişilerin klasik burun estetiğini ileri dönemde düşünmelerine engel olmuyor. Kişilerin şöyle bir alternatifinin olması da onları rahatlatıyor: İstendiği takdirde bir dakikalık bir girişimle materyallerin alınarak eski şekle dönmesini sağlamak.

BOTOX UYGULAMASI : 

Burun ucunda gülme sırasında düşme oluyor ve burun ucu düşük gözüküyorsa; bu kişilerde dolaylı olarak burun üstü kemeri de fazla gibi gözükür. Bu kişilerde botox kullanılabiliyor. Gülme sırasında burun kanatlarında genişleme varsa bu kişilerde de, botox kanatları ince göstermede başarılı oluyor.

Burnun kısıtlı problemlerinde uygulanabilmektedir.

Botox uygulaması 5 dakika sürer. Botox enjeksiyonu sonrası etkisi 4-6 ay süresince devam eder. Burundaki düşme ve genişleme engellendiği için, burun ucunda daralma ve kalkma görülür. Uygulama sonrası kişi güncel hayatına devam eder. 

DOLGU UYGULAMASI: 

Burundaki boşlukların doldurulmasıyla, hafif  kemeri olanlarda, kemerin daha az gözükmesini sağlamak mümkün oluyor.

Daha önce operasyon geçirmiş ve problemi olan kişiler, tekrar operasyona vakit ayıramıyorlarsa, burunda dolgu işlemi seçenek olabilir. 

Operasyondan çekinen ve özel günler öncesinde iyileşme dönemi yaşamadan burnunda hafif değişiklik isteyenler, asimetrisi olan burunlarda uyuşturucu bir krem uygulamasını takiben 10 dakikalık bir uygulamadır.

Dolgu malzemesi FDA onayı olan hyalüronik asit olmalıdır. Etkisi 6-12 ay arsında devam etmektedir. Aynı gün sosyal yaşantıya devam edilebilir.

Burun estetiği operasyonundan alınacak sonuçla, uygulanan bu yöntemlerin sonuçlarının farklılık göstereceğini de aklımızda tutmak gerekir.

Yüzümüzün ortasında ve gizleme şansımızın olmadığı burnunuzun şekli uygunsa, artık klasik burun estetiği dışında da çözümleriniz var. Yüzünüzün diğer güzelliklerini gizleyen burnunuzun şeklini biraz değiştirebilirsiniz.

Güzel burnunuzla birlikte tüm güzellikler sizlerle olsun…

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Etiketler
Ameliyatsız burun estetiği nasıldır
Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube