Akupunkturla gücünüzü keşfedin

Akupunkturla gücünüzü keşfedin

İnsan vücudu öyle muhteşem özelliklere sahiptir ki herbirini öğrendiğimizde hayranlığımız bir kat daha artar. Aslında hepimizin bildiği,hemen her gün müşahade ettiği bir özelliğimiz insan vücudunun kendini yenileme ve iyileştirme gücüdür.Örneğin herhangi bir yerimize travma aldığımızda morarır,şişer,kanar,kesilir vs. Fakat öyle bir kendini iyileştirme gücü vardır ki, dışardan hiçbir katkıda bulunmasak bile, vücudumuz iyileştirme mekanizmaları sayesinde bu hasarları düzeltir. İşte akupunktur bu kendi kendini iyileştirme mekanizmasını harekete geçirme ve güçlendirmenin en etkili yollarından biridir. Hastalıklar vücudumuzun dengesinin bozulmasıdır. Akupunktur ise, dengeyi sağlamanın ve sağlığa kavuşmanın en doğal, en eski,en ucuz ve yan etkisiz yoludur.

   Toplumumuzda akupunktur denince zayıflama akla gelir. Akupunkturun zayıflamadaki rolü de bu dengeyi bulmakla ilgilidir. Denge halindeki bir vücut ihtiyacı olduğu kadar besin alır ve aldığı besini sağlıklı bir şekilde harcar. Akupunktur tüm sağlık sorunlarında oldukça başarılı sonuçlar verir ve ayrıca sağlıklı halin, vücut dengesinin devamının sağlanması için koruyucu hekimlikte de çok faydalıdır. Migren, yüz felci, inme, boyun-bel fıtıkları, ağrılı adet görme, hazımsızlık, kabızlık, fibromiyalji, romatizmal hastalıklar, depresyon, gebelik kusmaları, astım, sedef hastalığı gibi farklı sistemleri ilgilendiren birçok hastalıkta başarıyla kullanılmasının temelinde vücudun kendi gücünü harekete geçirmesi yatar.

   Her ne kadar birçoğumuz farkında olmasak da çok büyük bir güce sahibiz. O gücü beslemek, büyütmek ve kullanmak için en büyük yardımcımız ise Akupunktur.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Suzan Üstün

Uzm. Dr. Suzan ÜSTÜN, 1989 yılında daha on yedi yaşımda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine başladığımda tek bildiğim doktor olmaya karar verdiğimdi. Nasıl bir doktor olacağımla ilgili bilincim zamanla gelişti ve 1995 yılında tıp fakültesinden mezun olduğumda gerçek bir hekim olmanın ne kadar zor olduğunu idrak etmiş durumda idim. 1995-2007 yılları arasında güzel ülkemin farklı yerlerinde hekimlik hayatıma devam ettim. O yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu ortam nedeniyle uzmanlık sınavlarına giremedim. Hekimliğin insanı her yönden tatmin eden o kadar güçlü bir duygusu var ki, ne kadar olumsuz ortamlarda vazife yaparsanız yapın mücadeleye devam ediyorsunuz. Tüm zorluklara rağmen 2007-2011 yılları arasında uzmanlık eğitimimi Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana bilim dalında yaptım. Yeditepe Üniversitesi’nde 2012 de aldığım akupunk ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Akapunktur
Uzm. Dr. Suzan Üstün
Uzm. Dr. Suzan Üstün
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube