Adeziv sistem ( bonding )

Adeziv sistem ( bonding )

             Dişin şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan dolgu çalışmalarıdır. Bu amaçla kullanılan malzemeler (mikrofil ajanlar), doğal dişin dış yüzeyine tutturularak şekil ve renk bozuklukları kolayca giderilebilir.

             Bonding, günümüzde en çok ve en son uygulanan koruyucu Diş Hekimliği işlemlerinden biridir. En az miktarda diş kaybı ile bu işlem gerçekleştirilir. Genellikle anesteziye bile gerek duyulmadan yapılan bir tedavi şeklidir.

             Diş hekimliğinde yoğun estetik çalışmalar yapan bir diş hekimi tarafından uygulanması sonucun başarısını arttırır.

             Adesiv sistem uygulanan dişlerde zamanla renk değişimi olur mu ?

Yüzey pürüzsüzlüğü, cilalama ile en aza indirildiğinde lekelenmeye karşı dayanıklılığı artar. Dış faktörlerin sebep olduğu (sigara, çay, kola, kahve vb.) olası lekelenmeler ise, rutin diş muayenelerinde giderilebilir.

Kendi dişlerimizi korumak için uyguladığımız günlük ağız bakımı ile bondinglerin de ömrünü uzatmış oluruz. Bonding sistemle tedavi olmuş ön dişler en az 5 yıl sorunsuz kullanılabilir. Genellikle diğer estetik işlemlere göre daha ekonomiktir. Size, güzel ve kendinizden emin bir gülümseme armağan edecek olan bu işlem için pek çok kez bir seans ( 15-60 dak. ) yeterlidir.

Hemen hemen bütün yaş gruplarına bu tedavi metodu uygulanabilir. Çocuklar, ergenlik çağındakiler, yetişkinler ve yaşlılar görünüşlerini ve gülümsemelerini bu metot sayesinde daha da güzelleştirebilirler.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Arzu Yalnız Zogun

Dt.Arzu Yalnız Zogun,1972 yılında Elazığ'da doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminlerinin ardından, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı eğitimini 1994 yılında bitirerek diş hekimi unvanını almıştır.  5 yıl boyunca Acıbadem Hastanesi'nde,6 yıl boyunca Cosmodent Diş Hekimliği ve İmplantoloji Merkezi'nde görev yapmış olup mesleki çalışmalarına 2000 yılından beri kendi muayenehanesi'nde çalışmalarına devam etmektedir. Yurt dışında özellikle Fransa ve İsviçrede İmplantoloji alanında çalışmalara katılmış olup her yıl implantoloji ve Estetik Diş Hekimliği alanlarındaki yenilikler üzerine yapılan kongrelere katılmaktadır. Diş hekimliğinde önemli bir yere sahip, EDAD (Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği) ve OSSADER (OsseoIntegrasyon Akademisi Derneği) üyelikleri vardır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızc ...

Etiketler
Diş
Dt. Arzu Yalnız Zogun
Dt. Arzu Yalnız Zogun
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube