Abdominoplasti (karın germe) ameliyatı hakkında gerçekler

Abdominoplasti (karın germe) ameliyatı hakkında gerçekler

Ameliyatın amacı nedir?

Abdominoplastinin ana hedefi  gebelik  veya aşırı kilo verme sonrası  karındaki sarkıkların giderilmesi ve bel kıvrımının daha estetik hale getirilmesidir.

Karın içi yağlanması fazla olan hastalarda uygun değildir. Aşırı kilolu biri ameliyattan kısmen fayda görür.

Ameliyata alternatif çözümler var mı?

Doğum sonrası kilo verilmiş aşırı sarkmaya olmayan ve karın kası kuvvetli bireylerde vaser veya laser liposuction ile olumlu sonuçlar alan hastalar mevcuttur.  Ameliyatın size ne kadar faydalı olacağı tam olarak öngürülemez ama iz olmadan, hızlı bir  toparlanma ile form verme şansınız vardır.

Ameliyat sonrası ne kadar iz kalır ?

Klasik ameliyatta Sezaryen izinin belinize doğru uzandığını düşününüz. İzin uzunluğu, karın cildi ve belinizin şekline bağlı olarak değişir. Obezite cerrahisi olan hastalarda ek olarak bazen orta hatta da iz gerekebilir. İzin daha iyi iyileşmesi için ameliyat çizgisi en az 2-3 ay kremlerle desteklenmelidir.

Ameliyat süresi  ve sonraki süreç nasıl oluyor?

Ortalama  1,5-2,5 saat  cerrahi süredir. Ameliyat sonrası hastanın durumuna göre bir kaç gün hastanede yatış yapılır. Bu süreçte gerekirse drenleri çekilir hasta taburcu edilir. Ameliyat sonrası ağrı kişiden kişiye farklılık  göstermekle birlikte kas onarımı ve liposuction eklenmiş ise biraz daha artabilir fakat ağrılar rahatlıkla tolere edilecek tarzdadır. Sezaryen ağrısı ile kıyaslanmayacak kadar azdır. Ortalama bir hafta dinlenme periyodu sonrası ikinci hafta genellikle ağır olmamak kaydı ile işe gidilebilir. Aktif spor ve havuza girme 3-4 hafta  sonrasında yapılır. Bir ay boyunca korse kullanmanız gerekir.

Ameliyatın riski nelerdir?

Cerrahi teknik ve teknoloji sayesinde ameliyat  oldukça güvenlidir. Hastanın ek özellikleri ameliyatı komplike hale getirir. Sigara tiryakisi iseniz ameliyat öncesi en az bir ay kesinlikle bırakmanız ve sonrası bir ay içmemeniz önerilir. Şeker hastası iseniz şeker regüle olmadan kesinlikle ameliyat olmamanız önerilir. İz kalitesi açısından ameliyatı  Eylül –Mayıs ayında olmanızı öneririm.

Aynı zamanlı ameliyatlar neler olabilir?

Meme ameliyatları  ve abdominoplasti veya  liposuction, yağ enjeksiyonu ile abdominoplasti kombinasyonu  makuldür. Bunların dışındaki kombinasyonlar ameliyat sonrası süreci hasta konforunu azaltacak işlemlerdir.

Etkinlik ve sonuçlar nasıldır?

Plastik cerrahinin  en yüz güldürücü  ve doğru uygulandığında tatminkarlık oranı en yüksek ameliyatlardandır. Tecrübelerim hastaların  ilk ‘’ çok zahmetli  bilsem yaptırmazdım’’  6. Ayda ‘’keşke daha önceden yaptırsaydım boşuna beklemişim’’ sözleriyledir.

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Engin Öcal

Op. Dr. Engin Öcal, 1980 yılında Mutki doğumlu olup, 1992-1998 yılları arasında Özel Sahakyan Nunyan Lisesi’nde lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni 2006 yılında  3.63 / 4  yüksek ortalama ile bitirmiş ve  Tıp Doktoru unvanı almıştır. 2006-2013  yıllarında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamış  Plastik , Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı unvanı almıştır. 2006 – 2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda, 2013-2015 yılları arasında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı olarak  Devlet Yükümlülük Hizmetini gerçekleştirmiştir.  2014 yılında Helsinki/ Finlandiya'da  Avrupa P ...

Etiketler
Karın sıkılaştırma
Op. Dr. Engin Öcal
Op. Dr. Engin Öcal
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube