4-6 aylık bebeklerin gelişimindeki alarm veriler

4-6 AYLIK BEBEKLERİN GELİŞİMİNDEKİ ALARM VERİLER

4-6 aylık bebeklerin gelişimindeki alarm veriler

Tipik gelişim gösteren bebekler 4.ayda artık yüzüstü pozisyonları daha iyi tolere edebilir, başını yerçekimine karşı 90 derece kaldırarak dirsekler üzerinde kalabilir.Kucakta iken başını kontrol edebilir, İki eli ile oyuncakları kavrayabilir, Ayaklarını elleri ile tutabilir.

5.ayda dönmeyi başlatabilir yüzüstü pozisyonda bir koldan diğerine ağırlık aktarabilir, oyuncaklara uzanabilir.

6.ayda dönme ve yuvarlanmada ustalaşır,vücut farkındalığı artmaya başlar, oyuncağı almak için gövde hareketi ile elle uzanma hareketini birleştirebilir, emekleme duruşlarına geçebilir ve emeklemeyi başlatabilir. Her şeyi tanımak için ağzına götürebilir..

4-6 aylık bebeğiniz gelişiminde bunları gözlemliyorsanız dikkat!!

Vücudunu yay gibi geriye doğru büküyorsa
Yüzüstü pozisyonda başı kaldıramıyorsa
Bir veya iki elini sıkıca kenetleyip açmıyorsa
Oyun sırasında ağırlıklı olarak bir tarafı kullanmayı tercih ediyorsa
6. ay tamamlanmasına rağmen dönmeyi başlatma ve tamamlamada zorluk yaşıyorsa
Yerdeki hareketlerde çeşitliliği azsa mutlaka doktorunuzla paylaşın..

Bu makale 10 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Nurcan Çelik

Fizyoterapist Nurcan Çelik, 2002-2007 yılları arasında Pamukkale üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. 2007 yılından itibaren Bursa Çekirge Devlet Hastanesi, Pendik Özel Asya Fizik Tedavi Merkezi, Özel Bursa Bahar Hastanesi, Okyanus Özel Eğitim Merkezi, Özel Esentepe hastanesinde muhtelif yıllar çalışmış, mesleki gelişim anlamında bir çok özel eğitim ve kurslara katılmış ve tüm kurs programlarını başarıyla tamamlamıştır. Çalıştığı hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ekibinde aktif olarak rol almış riskli bebeklerin nöromotor anlamda gelişim takip ve desteğini sağlamıştır. Meslek hayatı boyunca bebek ve çocuklarla çalışmaktan ayrı keyif almış son yıllarda bu alanla ilgili eğitimlerine ağırlık vermiştir. Fizyoterapist Nurcan Çelik bu alandaki çalışmalarına kurucusu olduğu N SENSORY Duyusal ve Motor Gelişim D ...

Etiketler
3 6 ay bebek gelişimi
Fzt. Nurcan Çelik
Fzt. Nurcan Çelik
Bursa - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube